laura langelaar

Ik ben een hele trotse moeder van Joshua (2008), Thirza (2010) en Samael*.

Als professional heb ik ervaring als trainer/docent/coach en als verloskundige in opleiding. Scroll naar beneden om mijn volledige CV te bekijken.

 

Verloskunde

Door mijn vierjarige ervaring als verloskundige i.o. heb ik alle facetten van het vak leren kennen en praktiseren. Ik heb ervaring opgedaan in de eerste-, tweede- en derdelijns verloskunde. Dat wil zeggen dat ik bevallingen zowel thuis als poliklinisch heb begeleid, maar ook medische bevallingen in o.a. BovenIJ, OLVG West en Oost, Westfries Gasthuis, Waterland Ziekenhuis en het Academisch Medisch Centrum.

Het is het mooiste beroep ter wereld, met name door het bijzondere contact dat je hebt met de zwangere en haar partner. 


 Waar ik om geef

 De periode rondom je zwangerschap is misschien wel de meest indrukwekkende die je meemaakt in je leven. Bij veel vrouwen verloopt die periode zonder (ernstige) complicaties, maar dat geldt helaas niet voor iedereen.

Misschien ben je in verwachting van een kindje waarbij een afwijking geconstateerd is. Of je bent zo bang voor de bevalling, dat het je zwangerschap overschaduwt en genieten niet meer mogelijk is.

Misschien heb je de bevalling al achter de rug, maar is deze zo heftig geweest met alle gevolgen van dien. Je bent je vertrouwen verloren: in je lichaam, in je eigen kunnen, in de zorgverleners. Misschien voel je je zelfs wel aangetast in je autonomie.

 

'Maar jullie zijn allebei toch gezond?' 

Veel vrouwen snoeren zichzelf de mond met de gedachte dat ze niet zo moeten zeuren, dat het veel erger kan, dat ze zich aanstellen, dat het raar en ongepast is wat ze denken en voelen.

Tegen al die vrouwen zou ik willen zeggen: nee, je zeurt niet, je stelt je niet aan en het is niet raar en ongepast wat er in je omgaat. Want ook al is alles vaak 'goed afgelopen' en is 'het kind gezond', een heftige ervaring laat zich niet zomaar uitwissen.  Die vergt aandacht, rust en tijd. Nazorg is in dat geval misschien wel de belangrijkste vorm van zorg.

Hetzelfde geldt voor angst, zorgen en onzekerheden tijdens de zwangerschap: die kun je niet zomaar wegstoppen of negeren. Ook die vragen om aandacht en goede begeleiding. 

Ik bied jou deze begeleiding aan, KLIK HIER om een afspraak te maken.

Download
Mijn volledige Curriculum Vitae is hier in te zien
CV Laura Langelaar sept. 2023.pdf
Adobe Acrobat document 188.5 KB