WAT ANDEREN ZEGGEN...

TRUDY

 

"Laura heeft me op een laagdrempelige manier geholpen om me, ondanks mijn eerdere traumatische bevalling, op een positieve manier voor te bereiden op de volgende bevalling. Door de combinatie van een opleiding in verloskunde en haar coaching skills, kon zij veel praktische tips geven en dieper ingaan op hoe een bevalling werkt. Ook kon zij mij goed voorbereiden op gesprekken met medisch specialisten. Laura had snel door waar de kern van mijn trauma zat, waardoor we samen konden toewerken naar het overwinnen van mijn angsten. Ik ben er van overtuigd dat ik mede hierdoor een fijne en soepele bevalling heb gehad."   


NAOMI

 

"Vanaf 28 weken zwangerschap een diagnose gekregen voor ons kindje. Dat maakte mijn zwangerschap een ware hel. Een start van een mega rollercoaster. De bevalling liep ook niet zoals gepland, uiteindelijk een traumatische keizersnede. Een verschrikkelijke rotstart voor mijn dochter waar ze heen snel goed bovenop is gekomen. Maar was ik moeder? Hield mijn dochter wel van mij? Heeft ze me wel nodig? Haat ze me? Doe ik het wel goed? Ik wist me geen raad.

Dankzij Laura voel ik me nu een moeder voor mijn dochter. Ze heeft me laten inzien dat ze me echt nodig heeft. Laura heeft mij de handvatten gegeven om verder te gaan. Het voelde heel vertrouwd en laagdrempelig. Vooral het 1 op 1 en persoonlijk contact is gewoon fijn. Ze heeft heel veel voor mij betekend. Ik geniet eindelijk van mijn dochter. Lieve Laura, dankjewel!"


SABINE

 

"Laura was  als coach aanwezig bij mijn drie bevallingen. En al bij de eerste bevalling wisten mijn man en ik: als we nog een kindje mogen krijgen dan vragen we Laura meteen weer. Met haar opleiding in de verloskunde weet Laura waarover ze praat. Dat gaf mij al tijdens de zwangerschap rust. Tijdens de bevalling heb ik me ontzettend gesteund gevoeld door Laura. Ze is rustig, geeft vertrouwen en is betrokken. Ze heeft het talent om te zien wat je nodig hebt al voordat je er zelf om hebt gevraagd. Wanneer ik het moeilijk had of angstig werd, dan was zij daar om naar mij te luisteren, mij er doorheen te praten en moed te geven. Ook mijn man heeft Laura als een enorme steun ervaren. Hij vond het fijn om met haar te kunnen overleggen en uitleg en tips te krijgen. Ze waren echt een team. De geboortes van onze drie kinderen waren mooie en spannende reizen. Laura was daarbij van grote waarde en absoluut onmisbaar. Zij was ons cadeau en ik weet zeker dat elk ander ouderpaar dat zo zal ervaren."


ROOS

 

"Na mijn tweede zwangerschap ben ik bij Laura terechtgekomen. Ik had veel verdriet waar ik niet mee uit de voeten kon. Tijdens de zwangerschappen was ik namelijk ziek; hyperemisis gravidarum. Eenmaal bevallen viel ik in een zwart gat. Ik voelde me falen.  Als moeder, als vrouw, als vriendin, als werknemer. Met de juiste vragen liet Laura mij inzien dat het ziek zijn mij was overkomen, het was geen keuze, het was mijn schuld niet, ik kon er echt niets aan doen...

Waar ik met een psycholoog niet verder kwam, kwam Laura volledig tot de kern, Eindelijk mocht ik rouwen. Rouwen om het feit dat er geen roze wolk is geweest. Dat ik niet de moeder en vrouw heb kunnen zijn die ik wilde zijn, Dat ik mijn oudere kind al die maanden heb moeten missen. Rouwen om alle verloren tijd. Het proces was taai en er volgde ontzettend veel verdriet. Maar het werd daarna ook eindelijk luchtig. Het is ontzettend waardevol gebleken.

 

Ik kan het iedere vrouw aanraden eens met jou te praten. Ook als je zwangerschap wel heel fijn is geweest. Ook het (aanstaande) moederschap brengt gevoelens met zich mee waar af en toe een ander licht op mag schijnen. En dat kun jij ontzettend goed."


RONJA

 

"Mijn vriend en ik hebben een kort maar krachtige bevallingsvoorbereiding gehad van Laura. Het was super dat dat 's avonds kon en dat we vooraf konden aangeven waar we dieper op in wilden gaan. Wat we waardeerden, is dat er zowel aandacht uitging naar mij als zwangere, maar minstens zoveel naar de partner. Ik ging voorbereid en met vertrouwen de bevalling in en naast de fijne begeleiding door de verloskundige, heb ik enorm veel gehad aan jouw voorlichting en tips. Ik werd nergens door verrast en herkende het proces. Heel blij dat we bij jou zijn geweest!"


MELISSA & ROB

 

""Omdat mijn man en ik worstelden met onze nieuwe rol als papa en mama, hebben we een aantal sessies bij Laura gehad. Daarbij gingen we al snel de diepte in en hebben we dingen geleerd en ingezien waar we zelf nooit opgekomen zouden zijn. Het was veilig genoeg voor ons beiden om dingen uit te spreken waar taboe op ligt. We hebben meer begrip voor elkaar gekregen, maar ook voor onszelf. We zijn erg blij dat we deze stap gezet hebben."